divendres, 18 de desembre del 2015

Com d'important és el sól en què neix la vinya? Capítol 4 de 4.

Rematem els capítols sobre els terroirs parlant de la Devesa Baixa i com els Cabernets i Merlots donen fe de la seva qualitat!



FINCA LA DEVESA BAIXA - AVGVSTVS TRAJANVS
En aquest cas ens trobem amb un sòl molt menys profund, és a dir, la planta ha d’aconseguir viure tenint tant sols disgregats de la roca mare a 30-40 cm, i a la vegada la composició d’aquest (clastos de mida gran) fa que sigui molt més porós que la finca de Devesa Alta, i per tant l’aigua dreni a favor del pendent cap al mar amb molta facilitat. 

Per tant tenim plantades vinyes que permet generar-los-hi un estrès hídric suficient perquè la producció no sigui alta, i puguem arribar a aconseguir uns grans de raïm molt representatius de la zona més marítima del Penedès. Un sòl molt apte per vins negres de concentració, com ara l'Avgvstvs Trajanvs o l'Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo 2013 fermentat en fusta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada