dijous, 17 de desembre del 2015

Com d'important és el sól en què neix la vinya? Capítol 3 de 4.

Ara, ja sabem que no tots els sòls son iguals, però, perquè cadascun d'ells ajuden a produir un tipus diferent de raïm? En Carles Muray, enòleg de Cellers Avgvstvs Forvm, ens ho explica en cadascuna de les finques que us mostrem.

Avui, us presentem el terroir d'una finca ben a prop del celler, a Sant Vicenç de Calders.

FINCA SANT VICENÇ DE CALDERS - CABERNET FRANC
Sense cap mena de dubte, una de les finques més especials per al seva geologia i situació. La vinya se situa a la part mes alta de la serreta de Sant Vicenç, on allí, envoltada de pi blanc, garrofers i alzines, gaudeix d’unes privilegiades vistes al mar Mediterrani. El sòl té un baix contingut d’argiles, d’aquí el color blanc conegut col·loquialment com Saldó. 

La seva textura sorrenca prové de l’alteració de les roques calcàries que formen la serreta de Sant Vicenç degut els agents externs com la pluja, el vent, el sol, etc. Per tant es una textura molt favorable per la penetració de les arrels del cep, i que ens els períodes de sequera la planta pot arribar fins a l’aigua emmagatzemada a les profunditats del sòl. Al ser un sòl favorable per combatre els mesos més calorosos hi plantem vinyes delicades de cultivar, com el Cabernet Franc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada