dimecres, 16 de desembre del 2015

Com d'important és el sól en què neix la vinya? Capítol 2 de 4.

Per què no tots els sóls en què hi creixen les nostres vinyes són iguals? Sabem que seria molt més fàcil per a nosaltres, però els nostres vins perdrien la seva personalitat i característiques que cadascun d'ells tenen. 

És per això que busquem per tot el territori penedesenc, finques que garanteixin la qualitat i personalitat pròpies dels nostres vins Avgvstvs.



FINCA BONASTRE - MERLOT I SAUVIGNON BLANC
L'estructura tant diferent d’aquesta finca prové de les elevades pressions que fa més de 15 milions d’anys va ser sotmesa la falla que travessa la finca. Aquestes alteracions metamòrfiques van donar a marbres molt fracturats que proporcionaren a la zona unes característiques especials. 

Aquest paisatge poc habitual li proporciona a la vinya una porositat molt elevada, fent que el drenatge de aigua de pluja sigui molt elevat, i que per tant la disponibilitat d’aigua per a la planta sigui extremadament baix. El resultat es tradueix en uns raïms molt petits, concentrats i dolços que ens permeten fer vins molt potents i amb una gran capacitat d’envellir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada