dimecres, 20 de novembre del 2013

Recepta: Calamar de platja en salsa de tinta negra i confitura de pebrot escalivat amb vinagre Forvm Merlot

Finalitzem el mostrari de receptes que es van presentar durant les passades Jornades Gastronòmiques Forvm amb el col·lectiu Terra i Taula.

I per acabar, ho fem amb la proposta d'en Jordi Guillem, del Restaurant Lo Mam: calamar de platja en salsa de tinta negra i confitura de pebrot escalivat amb vinagre Forvm Merlot, ideal per maridar amb Avgvstvs Chardonnay 2012.

Podeu veure la recepta sencera a la nostra web o bé després del salt en aquest mateix post.



Ingredients per a 4 persones

4 Calamars de racció   
Salsa
1 ceba mitjana a dauets petits (brunoise) 
1 copeta de vi blanc 
Tinta negra 
250 ml de fumet blanc
Oli Confitura
200grs pebrots escalivats brunoise
50 grs de sucre Vinagre Forvm Merlot 
Oli Oliva   

Elaboració

1. En un cassó amb un rajolí d´oli afegiu els pebrots, el sucre, el vinagre Forvm Merlot i cuineu fins que  aconseguiu la textura desitjada.
2. Sofregiu la ceba brunoise i afegiu el vi blanc, la tinta negra el fumet i cuineu fins que aconseguiu la textura desitjada, coleu.
3. Netejeu els calamars i marqueu-los a la planxa. 
4. Monteu el plat amb unes línees de salsa tinta negra, el calamar i decoreu amb la confitura de vinagre Forvm Merlot i pebrots escalivats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada