dijous, 7 de novembre del 2013

Els vins Avgvstvs, al II Cicle Dimarts Qalidés, a la Taverna Vinseum

Com cada dimarts des del passat 8 d'octubre, la Taverna del Vinseum acull el II Cicle Dimarts Qalidés, una sèrie de tastos organitzats per Qalidés, associació de cellers penedesencs que defensa el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, respectuosos amb l’entorn, la seva identitat paisatgística i riquesa d’un territori amb 2500 anys d’experiència en la producció vitivinícola.


Aquest dimarts, era el torn de Cellers Avgvstvs Forvm, penjant el cartell d'aforament complet a la sala.
Amb 5 vins a degustar, l'Enric Roca, enòleg del Celler, fou l'encarregat de guiar els assistents a través de les aromes, colors i notes que despren cadascun dels nostres vins:

 - Avgvstvs Xarel·lo, destaca per les seves notes de fruites madures, i elegants matisos de cítrics i florals. És un vi potent i llaminer amb una entrada cremosa i posterior sensació cítrica.

 - AvgvstvsChardonnay,   un vi molt  intens, voluminós,  amb fruita tropical i cítrics.  Elegant i molt ben equilibrat, làctic i cremós fruit de la seva criança en roure francès

 - Avgvstvs Cabernet Franc, un molt singular elaborat 100% amb Cabernet Franc. És un vi amb caràcter que te una criança de 12-15 mesos en barrica de roure francès que el fan elegant i estructural.

 - Avgvstvs Trajanvs, elegant, sedós, molt profund i amb notes de cuir, tabac, regalèssia, especies i cacau. Hi destaquen notes  de fruites molt madures, una fusta elegant.

 - Avgvstvs Magnum IV, gran diversitat aromàtica gràcies al coupage de 6 varietats. Intensos aromes de petits fruits vermells madurs. És un vi elegant, potent.

El proper 12 de novembre, el cicle arribarà a la seva fi de la mà de Mireia Torres, presidenta de Qalidés, presentant els vins del Celler Miquel Torres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada