Arribem al final d'aquest repàs de tots i cadascun dels nous Avgvstvs Microvinificacions, amb l'anàlisi del rara avis de la família, el Xarel·lo Vermell 2014.
Definit com un vi per als amants de les curiositats i dels vins amb caràcter, aquest Xarel·lo és fruit d'una varietat recuperada, molt extranya de trobar. És per això, que aquells que vulgueu tastar quelcom diferent, no ho dubteu: aquest és el vostre vi.
Visualment trobem un color amb matisos ataronjats, com a característica principal d’aquesta varietat. Al nas s'hi distingeixen fruites com l’aranja, albercoc, acompanyades d’un fons làctic guanyat gràcies al treball amb mares durant 6 mesos.
En boca, destaca per la densitat i la estructura tot acabant amb un final llarg i salí.
Aquest Xarel·lo, és un vi molt apte per menjar plats que hi continguin peix i marisc. Per exemple un arròs caldós de llamàntol, o bé un arròs a la marinera, una fideuà, suquet de peix, etc. A la vegada ens serveix molt per menjar plats frescos, com pastes i verdures a la planxa i a la brasa.
Podeu descobrir moltes més coses a la fitxa tècnica de l'Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo 2011.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada