dilluns, 9 de febrer del 2015

impulsA penedès a la Sala Entrevinyes

El passat divendres, la Sala Entrevinyes va acollir el col·loqui organitzat per impulsA penedès, amb l'objectiu d'aprendre de l’experiència de les grans empreses químiques en qüestions com l’adaptació a les necessitats canviants dels mercats i l’eficiència dels processos productius i intentar traslladar-ho, a petita escala, al sector empresarial del Penedès. 

Per fer-ho, s'hi van citar a Cellers Avgvstvs Forvm més de vint empresaris i professionals del Penedès i Tarragonès i el director general de Bayer a Espanya i President de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Jesús Loma-Ossorio.

Loma-Ossorio va destacar la necessitat de "col·laboracions entre empreses i delegar i externalitzar treballs per a fer més competitiva l’empresa". També va posar d’exemple el clúster químic de la Mediterrània, ChemMed, com a element “clau per al futur de l’economia del sector que busca enfortir-lo més atraient noves inversions” i va recordar la necessitat d’anticipar-se als esdeveniments per la via d’una bona planificació empresarial fruit de l’observació de l’entorn econòmic i social.

Per una altra, la presidenta d’impulsA penedès, Ingrid Mercadé, va destacar la necessitat que els empresaris del Penedès “s’estructurin i s’organitzin per buscar oportunitats de negoci i sinèrgies, copiant el model de la química”. Mercadé creu que les empreses del Penedès “s’han de vendre més i millor a sectors com el químic, d’on poden sorgir oportunitats de negoci”, a l'hora que també va demanar més implicació dels polítics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada