dijous, 16 de gener del 2014

Buidem les bótes amb el proper Avgvstvs Chardonnay 2013

Arriba un dels moments més esperats de l'any. Després d'un temps en bóta i una vegada creiem que el Chardonnay ha adquirit la complexitat i matisos que busquem, iniciem el buidatge de les bótes. Això, tan sols significa que treiem el vi de totes les bótes i l'agrupem en un únic dipòsit més gran (tina), en el que continuarà el seu procés. 

El vi, tot just surt de la bóta, encara hi conté les mares (els llevats que l'han fermentat) i es troba en un estat encara tèrbol. És el que s'anomena vi en rama, i és el que en Carles, del nostre equip d'enòlegs, està catant a la imatge.

Una vegada tot el vi resta a la tina, es clarifica, deixant que reposi i fent que totes les mares precipitin per gravetat, per després filtrar-lo i embotellar-lo.

El pas final és cosa vostra: tan sols l'haureu de gaudir! (Mentrestant, podem seguir gaudint de l'Avgvstvs Chardonnay 2012!)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada